EDITORIALE

Cat costa viata mea, mamico?

Zilele trecute m-a sunat Lili, mama lui Robert. M-a intrebat daca pot sa ii dau 10 lei ca nu are ce sa le dea la copii sa manance.

Cand a venit sa ii dau banii, a zis cu lacrimi in ochi: “In Biblie scrie ca copiii Domnului nu isi vor cersi painea, dar eu chiar asta fac acum.” Am incurajat-o si i-am spus ca in Biblie spune sa ne ajutam unii pe altii si ca ea nu este o cersetoare, ci sora mea in Domnul. Am impartit cu ea si mancarea care o mai aveam prin casa, si a plans si mai tare de rusine si durere.

A doua zi a venit iar… nu mi-a cerut nimic, a zis ca are nevoie doar sa vorbeasca cu cineva. Situatia in care se afla e disperata si nu poate dormi noptile, are cosmaruri si singura ei speranta e Dumnezeu.

Nu e vorba doar de Robert, care continua sa aiba probleme de sanatate, sa aiba dureri groaznice din cauza pietrelor de la fiere. Nu doarme noptile si continua sa necesite tratament cu medicamente prea scumpe pentru posibilitatile parintilor lui. Si din cauza bolii, devine un copil dificil, capricios care nu are voie sa planga, deoarece risca sa i se sparga varicele esofagiene si sa faca hemoragie interna.

As vrea ca in acest e-mail sa va spun mai mult despre asta. De ce? Pentru ca este de strigat dupa ajutor divin. Chiar numai EL poate face o minune sa ii scape.

--

Lili a ramas orfana de mama la 14 ani si dupa un an si de tata. A fost crescuta de fratii ei care nu au putut nici ei face prea mult. A crescut fara a putea fi sfatuita de cineva matur cum sa isi conduca viata si putinii bani. Apoi problemele de sanatate (tuberculoza in forma usoara) si saracia au facut-o ca sa faca imprumuturi enorme. S-a casatorit si are doi copii: Bianca, o fetita minunata si Robert, un baietel lovit de viata inca de la nastere. Sotul a avut patima bauturii si a fumatului. Bautura insa era cea mai rea, deoarece cheltuia si banii si nici nu avea cum sa fie lucid in decizii. S-au imprumutat la diferiti oameni, la toate bancile posibile si apoi cand bancile nu au mai vrut sa le dea bani, au rugat pe altii sa le dea bani si sa se imprumute la banci, pentru ei.

Vestea cea mai buna, este ca ea este credincioasa si apoi Domnul l-a scapat pe sot de bautura, si nu numai, dar de 2 ani, s-a intors si el la Domnul si este insetat dupa cuvantul LUI si chiar cu mai multa speranta ca EL ii va ajuta.

Din pacate, venitul lor lunar se rezuma la un salariu al sotului (care este oprit de banci) si “indemnizatie de crestere al copilului handicapat”, pana in februarie anul asta. Din ajutorul acesta, trebuie sa traiasca si sa plateasca datoriile. Ajutorul este la in jur de 800 ron. Locuiesc toti patru intr-o camera sociala de camin, la care mai trebuie sa plateasca si chirie, desi au renovat-o cu banii lor si au pus toate facilitatile, deoarece acolo nu era nimic, nici usa si nici macar fereasta (perete zidit).

--

Poate va intrebati la cat se rezuma datoria lor?

Datoriile facute de ei personal la banci, inainte de nasterea lui Robert, pentru spitalizare cand a fost tratata de tuberculoza si ca sa isi plateasca chiria si facturile lunare: 75 000 ron – aproape 20 000 de euro

Datorii facute de altii la banci, pentru ei si bani gheata datorati la diferite persoane, dupa nasterea lui Robert: 45 000 de euro sau daca va e mai usor 180 000 ron.

E clar ca va intrebati totusi, pentru ce au facut atatea datorii. Asa ca am intrebat-o si eu pe Lili. Raspunsul ei m-a blocat si m-a facut sa o apreciez mai mult. Da, sa o apreciez, deoarece este o mama care isi iubeste copiii la nebunie, si nebunia asta, a adus-o la sapa de lemn, dar a scapat viata lui Robert.

“45 000 de euro costa pana in prezent viata ta, Robert”

Robert s-a nascut aparent sanatos, dar dupa 2 ore de la nastere, a inceput calvarul:

1. A intrat in  septicemie (fara sanse de a supravietui): globule albe scazute drastic (nici o sansa de a trai fara aceste globule care protejeaza corpul impotriva microbilor). Avea clar si anemie mare. Organele interne erau mult mai mari decat normal si erau toate bolnave, a facut hemoragie interna; trombocitele nu existau ca sa coaguleze sangele iar doctorii nu i-au dat nici o sansa.
Interesul doctorilor de a-l salva crestea insa intotdeauna atunci cand Lili scotea bani din banca si le dadea lor cu milioanele. Atunci isi schimbau atitudinea si incercau cate ceva.
Dupa multe lupte si saptamani de spitalizare, “si-au dat seama” ca ar exista un medicament super scump (15 000 ron – 3750 euro), comandat din strainatate, care, l-a salvat de la moarte. Dupa aceea, tot in maternitate fiind, a facut artrita la un genunchi.
Perioada asta a fost de 3 luni de spitalizare in maternitate.

2. Cand credeau ca totul s-a terminat, dupa 2 zile a intrat iar in spital, deoarece a facut iernie. A fost operat.

3. Dupa ce credeau ca au scapat si de asta, i s-a spart timpanul,

4. Dupa asta, a fost descoperit cu transaminazele la ficat marite, suspect de ciroza,

5. Apoi i s-au descoperit doua spline in loc de una,

6. Are si pietre la fiere,

7. Si in timpul asta a facut hemoragie interna de cateva ori din cauza varicelor esofagiene,

8. Intre timp a fost operat din nou, i s-a scos una din spline si i s-au implantat niste vase de sange undeva in zona ficatului, pentru ca  cele naturale erau blocate,

9. Si inca o veste rea, au aflat ca are o boala rara numita „cavernom portal” care poate face ca in orice zi din viata lui, venele de sange de la ficat sa se sparga si astfel sa faca o hemoragie interna urmata de deces!!! 

Si asta este doar un scurt sumar, al unui chin de 3 ani de zile care continua.

Stiu ca am scris mult si poate nu aveti timp, dar am simtit ca trebuie sa explic cat de cat situatia lor.

As avea nevoie de sfaturi, idei de la dumneavoastra. Altceva ar fi daca poate cunoasteti o fundatie sau chiar pe cineva bogat, sau … nu stiu, orice, oricine care ar putea sa-i ajute…. Ar fi extraordinar, minunat.

Am putea oferi familiei acestea un trai sarac fericit, fara sa mai fie alergati cu cutitul pe strada de cei carora le sunt datori, fara sa mai fie sunati non stop de catre banci si dati apoi in judecata, riscand inchisoarea.
Lili spunea ca nu isi doreste nimic de la viata, decat sa isi poata achita datoriile si Robert sa fie sanatos. Chiar daca locuiesc intr-un bloc fost camin muncitoresc, rau famat, murdar, cu vecini care beau si fac scandaluri si batai zilnice; chiar daca dorm toti intr-un pat si/sau pe jos, intr-o singura camera, Lili a spus ca e multumita, tot ce isi doreste este sa nu mai aiba nici o datorie, ba mai mult, macar sa poata achita datoriile fata de oameni, chiar daca ar ramane cu cele ale lor de la banci.

Nu ca sa le dati ceva v-am scris, ci pentru ca stiu ca va veti ruga pentru ei, pentru ca fiind prietenii nostri am simtit nevoia sa impartasesc asta cu voi si pentru ca stiind mai multi despre situatia lor, poate va aparea in viitor o solutie de la Domnul in fata voastra… nu stiu, habar nu am cum va fi, dar am simtit ca Domnul mi-a zis sa impartasesc cu voi asta. Si puteti si voi sa impartasiti cu altii.

Ii multumesc LUI pentru greutatile prin care trec si prin care nu trec. Ii multumesc LUI si stiu ca oricand as putea fi eu. Si daca as fi fost eu…. Cred ca nici nu as mai fi rezistat atata timp.

Va multumesc asa de mult ca pot impartasi cu voi ce am pe suflet. Va multumesc mult ca va rugati pentru mine si pentru vecinele mele.
Si din partea lui Lili si a familiei sale, va multumesc din inima ca v-ati rugat si i-ati ajutat prin diferite cai.

Domnul sa va binecuvanteze in toate lucrurile.
Cu multa dragoste,
Alice

DONEAZA

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. As dori daca se poate si nu aveti sprijin fianciar macar cu rugaciune sa ne rugam si sa-i spunem Domnului sa ajute familia Boicu care trece printro perioada voarte greau si as dori sa ne rugam toti pt acesta familie. Puteti sa dati si voi linkul acesta mai departe: . http://clujulevanghelic.ro/2009/01/27/45-000-de-euro-costa-pana-in-prezent-viata-lui-robert-scrisoarea-unei-prietene-a-familiei-boicu-din-codlea-brasov/

    Va multumesc mult:)
    God Bless You (Dumnezeu sa te binecuvinteze)

    1. Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.
    2. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
    3. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
    4. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
    5. nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
    6. nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
    7. acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
    8. Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
    9. Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;
    10. dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.
    11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
    12. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
    13. Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

    bY sTrAiNuL

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura